Edzés nélküli kalóriaégetés otthon, munkában, vagy a kertben

Előző heti blogcikkünkben adtunk néhány tippet ahhoz, hogy milyen kinti játékokat játszhattok együtt a grillezés alatt. Ma pedig számos kalóriaégetési módszerről olvashatsz.

Gyakran vesszük észre azt, hogy felszaladt 1-2 kiló. Ilyenkor persze senki nem akar az edzőteremben izzadni, de szerencsére nem is kell!
Az emberi szervezet folyamatosan égeti a kalóriákat, még akkor is, amikor alszol, vagy a laptopodat nyomkodod.

Ebben az írásunkban most bemutatunk néhány olyan módszert, melyekkel eltüntetheted a kilóidat, és még azt is megtudhatod, hogy melyik tevékenység – mennyi kalóriát éget el?

Kösd össze a kellemest a hasznossal

Sokan, ha a kalóriaégetésre gondolnak, akkor gyakran a kemény testedzésre, fájdalomra és a szenvedésre asszociálnak. A kalóriaégetés azonban fájdalommentes és élvezetes módon is megvalósulhat. Például, ha fél órát hancúrozol, akkor: 250 kcal-t, 10 perc csókolózással: 25 kcal-t, 30 perces sziesztázással kb.: 35 kcal-t, 3 óra vásárlással: 641 kcal-t, valamint 2 óra táncolással: 500 kcal-tól szabadulhatsz meg.

Házimunkával is fogyhatsz

Lehet, hogy eddig nem sok házimunkát végeztél, de ha elolvasod a következőket, biztosan megváltozik a véleményed. Kezdjük például az 1 óra vasalással: 130 kcalt, 10 perc mosogatással: 20 kcal-t, 30 perc felmosással: 130 kcal-t, végezetül 30 perc-es porszívózással: 150 kalóriát égethetsz el. Mégpedig úgy, hogy az egész testedet átmozgatod és rengeteg kalóriát égetsz el a házimunkákat elvégezve.

Kalóriaégetés munkahelyi trükkök segítségével

Az sem lehet kifogás, hogy a sok munka mellett nincs időd mozogni, hiszen munkaidő alatt is számos lehetőség van arra, hogy a kalóriaégetés megvalósuljon. Képzeld el, hogy 130 kcal-t égethetsz el 15 perces sétával a lépcsőn, 2 óra íróasztal melletti munkával: 130 kcal-t, valamint 20 perc intenzív séta a munkahelyed és az otthonod között – ki gondolná: 90 kalóriát éget el!

Fogyás kertészkedéssel

Szeretsz kertészkedni? A kertészkedés kiváló módszer arra, hogy az izmaid megerősödjenek, és ráadásul még a kerted is ápolt lesz. Ha 30 percet kaszálsz, akkor: 300 kcal-t, 2 órányi fahordással: 720 kcal-t, 1 óra ásással a kertben: 500 kcal-t, 1,5 óra kerítésfestéssel: 450 kcal-t, ha pedig szeretsz olvasni 3 órán keresztül a függőágyban, akkor 220 kcal-tól szabadulhatsz meg.

Játék gyerkőcökkel a kertben

Rengeteg kalóriát égethetsz el játék, szaladgálás közben a friss levegőn.
Például 1 órányi építőkockázás: 70 kcal, 45 perc lengőtekézés: 90 kcal, 30 perc ping-pong: 100 kcal, 15 perc ugrókötelezés: 150 kcal, míg 30 perc séta a babakocsival: 140 kcal-t éget el.

Ha csak egy kicsit is odafigyelsz ezekre a tevékenységekre, akkor meglátod hamarosan kilókban és centiméterekben is mérhető lesz a kalóriavesztés!

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Szólj hozzá!