Mire jó a lengőteke?

Mire jó a lengőteke?

A lengőteke egy családi, szabadtéri játék a természetben. Jó kedvre derít, felfrissít, lefoglalja a gyerekeket is, addig sem a számítógép, tablet, monitor előtt ülnek odabent.

Igen, szeretném ha a:

  • gyerekek tudnának együtt játszani
  • család együtt lenne
  • szabadidejük nagyobb részét töltenék a szabad levegőn
  • szórakozás legalább egy pici mozgással társulna
  • családtagok játékban lennének egymással. Kommunikálnának egymással, legalább a lengőtekézésről, aztán pihenés képen bármi másról is csak forduljanak egymás felé a családtagok, barátok.

Mi a baj a túlzott számítogépezéssel, tabletezéssel?

Ha túlzott akkor az nem jó. Ugye legyünk, maradjunk mértékletesek mindenben az élet egészében. 

Személy szerint hálás vagyok, az elektronika, így a számítógépek ilyen szintű fejlődéséért. Nagyon megkönnyíti, gyorsítja, színesíti az életemet és még sorolhatnám. 

Minap mesélte az egyik lengőteke vásárlóm, hogy 14 éves fiának a családi összezördülés után napi 6 óra számítógépes játékidőt sikerült kiharcolnia (és nem felfelé, hanem lefelé). Délelőtt 2 óra, délután 4 óra gépezés. Ki ki döntse el, hogy ez túlzott-e vagy sem a nyári szünidőben. Abban az esetben ha 16 órát van ébren az ember pizsamától pizsamáig akkor az majdnem 40%.

Node! Ha picit is észrevettük, hogy rögzült a figyelme a gyermekünknek, családtagunknak vagy barátunknak csak hívjuk meg egy lengőtekézésre. Kint a szabad levegőn fizikai dolgokat mozgatni, lehajolni, lendíteni, ugrálni és így tovább, ez mind az éberség fele viszi a játékosokat a való világ felé. 

Ajánlom a lengőtekét a szobai játékok helyett, de legalább is mellette. Kell, hogy élvezzük a napjainkat együtt, közösen!!

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Szólj hozzá!