Mik a leggyakoribb kifogások, ami miatt nem sportolnak az emberek?

A sport mindannyiunk életének aktív részének kellene, hogy legyen, ennek ellenére a legtöbben kizárják mindennapjaikból a mozgást.
Emiatt is van annyi beteg ember, akiknek csökken az aktivitásuk, az izomtömegük, a koncentrációs képességük, valamint gyengül az immunrendszerük is.

A rendszeres mozgás és sport még az agy működésére is jó hatással van. Hosszabb távon sokkal energikusabb leszel, ha rendszeresen mozogsz, és bár úgy tűnhet, hogy elfáradsz, a sportolás hatására nőni fog a teherbírásod, hiszen az élet minden területén jobban tudsz teljesíteni, beleértve az iskolát, vagy a munkahelyed.

Ilyen tények alapján kicsit nehéz megérteni az embereket, hogy miért nem sportolnak, hiszen egyértelműen a javukat szolgálja.

Sokan úgy gondolják, hogy egész egyszerűen nincs energiájuk sportolni, ezért nem is mennek le az edzőterembe, vagy ragadnak sulyzókat otthon.

Sokan ezért nem sportolnak rendszeresen!

Melyek a leggyakoribb kifogások, amiket a lusta emberek gyártanak?

1. Fáradt vagyok

Sokan úgy vélik, hogy a nap végére már fáradtak és örülnek, ha tudnak egy kicsit pihenni.

Persze mindenki elfárad az iskolában, vagy a munkahelyén, de ha aktívabban töltöd el a szabadidődet, akkor annál valószínűbb, hogy több energiád lesz a mindennapokban.

Ha csak bezuhansz a tévé elé, vagy nyomkodod a telefonodat miután hazaérsz, tehát passzívan töltöd el a szabadidődet, akkor bizony sokkal könnyebben fogsz elfáradni. Azzal ellentétben, ha rendszeresen végeznél testmozgást, sokkal könnyebben vennéd a mindennapi akadályokat és jobban bírnád a terhelést is. Hidd el a rendszeres sportot csak elkezdeni nehéz, egy idő után már növekedni fog az energiaszinted!

2. Nincs időm sportolni

Ez az egyik klasszikus kifogás, amikor a sportolásról esik szó. Szinte mindenki az idő hiányát említi, mivel az emberek sokáig dolgoznak, aztán amikor hazaérnek várja őket az otthoni teendők.

Azonban ez önbecsapás és mindenki tudja a lelke mélyén, hogyha az ember jól megszervezi a mindennapjait, akkor lehet időt szánni a heti néhány alkalmas sportolásra. 

3. Elveszik a motivációm

Gyakori probléma az, hogy ha valaki nagy nehezen nekikezd a sportolásnak, lelkesedése csak rövid ideig tart. Annak elkerülésére, hogy csökkenjen a motivációd, törekedj arra, hogy tartsd fenn a lelkesedésedet.

Gondold át, mert az alulmotiváltság oka lehet például az, hogy nem a megfelelő sportot űzöd, és ezért hagyod abba idő előtt, mivel nem találsz benne élvezetet. Az is lehet, hogy olyan típus vagy, akinek az otthoni edzés nem jön be és inkább társaságban szeretsz mozogni.

Próbáltad már a lengőtekézést? Ha nem, akkor ismerd meg a lengőteke játékot, amely az egész család számára jelent remek kikapcsolódást és nem utolsósorban egészséges sportolási lehetőséget!

Előző írásunkat olvasd el itt: te is kertimádó vagy?

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Szólj hozzá!