Grillezés alatt ezeket a kinti játékokat ajánljuk

A nyári hónapokban számos lehetőség nyílik a szabadtéri játékokra, még akkor is, amikor a család összegyűlik egy kerti grillezésre, vagy barbecuezásra. Minden szülő tudja, hogy a szabadban töltött játék a lehető legjobb a gyermekek számára főleg akkor, amikor a gyerkőcöket egyre nehezebb rávenni arra, hogy otthagyják a tévét, a számítógépet, a virtuális teret, és kimenjenek játszani a szabad levegőre.

grillezés

Ismerkedés a homokozással

Nagyjából 6-8 hónapos kortól, tehát amikor a kisbaba már stabilan ül, megmutathatjuk neki a homokozót. A babáknak a homokozóban fejlődik a kreativitásuk, az asszociációs készségük. Amikor pedig lapátolnak, vagy a különböző formákat veszik a kezükbe, fejlődik a finom mozgás, a szem-kéz koordinációs készségük, amely különösen fontos a gyermekek normális fejlődéséhez.

Ekkor a picik megtapasztalják a kézzel formázás, a tapintás örömét, és izgalmas élményt jelent számukra a homok – ez a különleges, újfajta anyag. Remek alkalom ez arra, hogy a szülők és a csemetéjük együtt tevékenykedjenek, amely voltaképpen egy jó eszköz a szocializáláshoz.

Megnyugtató hintázás

A hintázásnak rengeteg pozitív hatása van, ha tehetitek, hintázzatok minél többet a kertben. Hintázáskor fejlődik a gyermekek egyensúlyérzéke, megnyugtat, remek testedzés, és még a kézügyességet is fejleszti.

A hintázás pozitív lelki hatásai egyértelműen az anyaméhben töltött időszakból erednek, hiszen az első és meghatározó élményünk az anyaméhben megélt folytonos ringatózás. A hintázás, vagy ringatás az anyaméhen kívül is a biztonság érzetét idézi fel a gyerekekben, megnyugtatja, kikapcsolja csemetéinket.

Teke vagy lengőteke

A tekét biztosan mindenki ismeri. A játék lényege az, hogy egy labdával egyszerre minél több bábut borítsunk el. A legkisebbek számára is élvezetes lehet ez a játék, hiszen felszabadultan játszhatják kicsik és nagyok egyaránt.

A lengőteke is hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy tekebábukat egy zsinóron lógó labdával kell megpróbálni ledönteni. Ez az ügyességi fajáték fejleszti a gyermekek szem-kéz koordinációját, valamint a játék közben egyre ügyesebbek, kitartóbbak lesznek.

pácolt lengőteke

A lengőteke játék bárhol könnyen felállítható, játszhatunk vele a családi ház kertjében, vagy a szobában is. Rossz idő esetén a terasz alatt is felállítható, így az eső sem állhatja útját a családi szórakozásnak.  Vásárolj lengőteke játékot honlapunkon!

Előző blogcikkünket olvastad már? Ha nem akkor kattints ide: Bemutatunk néhány kevésbé ismert kerti játékot.

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

Lengőteke tippek,képek, videók

Kérd a hasznos infókat:

“Grillezés alatt ezeket a kinti játékokat ajánljuk” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!